Page content

Wat is een fietsapp en hoe werkt het?

Wat is een fietsapp en hoe werkt het?

 

Nederland is echt een fietsland en ook voor de mensen op de fiets zijn er dus steeds meer apps te vinden. Het aantal fiets-apps groeit dan ook snel. Deze apps zijn speciaal gemaakt voor fietsers en geven u via uw smartphone nuttige en veelzijdige informatie. Deze apps zijn eenvoudig te downloaden via de betreffende websites en zijn daarmee de schakel tussen het fietsen en de smartphone. Zorg er in ieder geval wel altijd voor dat u de fiets app gebruikt terwijl u stilstaat op een veilige plek. De verkeersveiligheid gaat natuurlijk voorop!

Met deze handige apps voor op de fiets kunt u moeiteloos overal de weg vinden, uw prestaties bijhouden of een fietsroute uitstippelen. Ze laten het aantal verbrande calorieën zien, uw snelheid en hoeveel kilometer er zijn afgelegd en onderweg zullen ze u ondersteunen met audio coaching. Bij sommige apps kunt u persoonlijke doelstellingen instellen om uzelf zo te stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets. Hierdoor dragen deze fietsapps indirect een steentje bij aan het milieu.

 

Hieronder een overzicht van de bekendste fietsapps in een willekeurige volgorde:

 

Fietstijden.nl

 

Fietstijden.nl is een uitgebreide fietsapp waarbij u routes kunt bijhouden en met bekenden kunt delen. De focus van deze app ligt op het verstrekken en delen van informatie maar er is ook een mogelijkheid om informatie en tijden te vergelijken met anderen. De app heeft veel opties. Voor een klein bedrag krijgt u toegang tot “het fietspakket plus”. Hierbij kunt u een trainingsdoel instellen waarbij u ondersteuning krijgt van een audiocoach om dit doel te bereiken. Met ghost cycling kunt u het opnemen tegen vastgestelde tijden om uw sportieve fietsprestaties te stimuleren. Fietstijden.nl kan ook gebruikt worden als een ondersteunende app voor het bedrijfsleven. De App kan een goede ondersteuning bieden aan een bedrijf dat een actieve fietscultuur heeft.

 

Fietsknoop.nl

 

Fietsknoop.nl is een handige routeplanner voor fietsers. Het zal u leiden langs alle fietsknooppunten in Nederland en Vlaanderen. U kunt als basis van uw locatie (deze moet dus wel aanstaan op de je mobiel) alle knooppunten in uw directe omgeving zien om zo een eigen fietsroute te plannen en fietsen. Deze app geeft u mogelijkheden om uw eigen routes te delen met anderen maar ook routes van anderen toe te voegen aan uw eigen lijst. Deze routes kunt u met deze app bewaren en ook op meerdere apparaten bekijken en beheren. Naast het plannen van de route zal deze app u ook informeren over de ligging van onder andere oplaadpunten voor elektrische fietsen en rustpunten.

Fiets!NL

Fiets!NL is een leuke (in een vintage look vormgegeven) app die gebaseerd is op fietsknooppunten. Door middel van deze app kunt u eenvoudig een fietsroute plannen met behulp van het knooppuntennetwerk. De app zal u keurig begeleiden tijdens het fietsen en zal u desgewenst de restaurants en hotels laten zien langs de route. Deze app is ook beschikbaar in een Belgische versie, ook daar kunt u heerlijk fietsen.

 

BikeNode

 

BikeNode is een app die alleen voor Android gebruikers beschikbaar is. Deze app laat fietsknooppunten in Nederland, België en een stuk van Duitsland zien. Het nadeel van deze app is dat niet alle fietsroutes van heel Nederland wordt weergegeven. Ongeveer 90% van de fietsroutes is bekend bij deze app. Gebruikers kunnen helpen om het netwerk compleet te maken door nog “onbekende” routes toe te voegen. Dit resulteert erin dat de dekking steeds beter wordt. Het leuke van deze app is dat er een mogelijkheid is om ieder fietsknooppunt via streetview te bekijken.

 

Fietsrouteplanner

 

De Fietsrouteplanner is een initiatief van de Fietsersbond. Met deze app heeft u een complete (de naam zegt het al) fietsrouteplanner in handen. Deze app wordt in stand gehouden door vrijwilligers die vrijwel dagelijks nieuwe routes toevoegen en bijhouden. De Fietsrouteplanner geeft u meerdere opties om van punt A naar punt B te komen. U kunt kiezen uit de natuur route, racefietsroute of een snelle route. Daarnaast is het mogelijk om een route die u op de website van de routeplanner gevonden hebt, in te laden op uw smartphone.

 

Route.nl

 

Route.nl is een app van de gelijknamige populaire website. Hierop vindt u een gratis app met meer dan 50.000 fietsroutes in Nederland, België en Duitsland. De fietsroutes zijn gebaseerd op het knooppuntennetwerk. Een route is heel eenvoudig te zoeken door te filteren op lengte en provincie. U kunt ook het vrije zoekveld gebruiken om direct de routes nabij een plaats te vinden. De route wordt weergegeven door middel van een in- en uit zoombare fietsroutekaart. Hierbij kunt u ook uw eigen positie ten opzichte van de route bepalen. Hiervoor moet de locatiebepaling natuurlijk wel aanstaan. De app biedt naast een duidelijke routebeschrijving ook een weergave van handige adressen (zoals van VVV kantoren, groene parkeerplaatsen of treinstations).

 

Fietsnetwerk app

 

De Fietsnetwerk app is niet alleen een gratis app om fietsroutes mee te fietsen maar is tevens ook uw gids voor onderweg. Met deze app kunt u naast de instructies over de route ook informatie te krijgen over de leukste ‘afstapmomenten’ in de buurt waar u zich bevindt. De app geeft onderweg bij elk knooppunt aan wat het volgende punt op je route is. Daarbij ziet u ook direct wat er in de omgeving te zien en te doen is. De app geeft de routebeschrijving naar deze ‘afstapmomenten’ zoals horeca, restaurants, musea en andere bezienswaardigheden en weer terug naar het knooppunt waar u de fietsroute kunt vervolgen.

 

iMapmyride

 

iMapmyride is een app voor de sportieve fietser. Deze populaire app is zeer veelzijdig. Het geeft uw snelheid, calorieën en afstand weer. Daarnaast krijgt u ook een voedingsadvies op maat en kunt u de app ook gebruiken op uw smartwatch. iMapmyride is een hele uitgebreide app waar de sportieve fietser zeker wat aan kan hebben.

 

 

Wilt u een stap voor stap uitleg van hoe de bekendste fietsapps werken?

Meld u dan aan voor de fietsapp-cursus bij digibeter.nl

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is een fietsapp en hoe werkt het?

    Plaats een reactie


    *


    Klik gerust eens door onze categorieën heen: