Page content

Hoe werkt mobiel parkeren en wat is het?

Hoe werkt mobiel parkeren?

 

Als u wilt parkeren in Nederland of in België moet u steeds vaker parkeergeld betalen. Dit bedrag moet u ter plaatse voldoen. In het verleden moest u hiervoor op zoek naar een parkeermeter om met muntjes (en in een later stadium met een pinpas) het parkeergeld te betalen. Tegenwoordig kunt u ook mobiel parkeren. Met mobiel parkeren hoeft u niet meer een kaartje uit de parkeerautomaat te halen maar kunt u op een eenvoudige wijze uw parkeertijd doorgeven via uw mobiele telefoon.

 

Parkeergeld betalen via de mobiel is handig, want op deze manier heeft u altijd uw digitale geld op zak. Parkmobile en YellowBrick zijn de bekendste aanbieders die betaald parkeren via een app mogelijk maken en worden beiden goed gewaardeerd. Parkmobile is de goedkopere van de twee. Elke gemeente kiest bij welke partij zij zich aansluit. Met deze twee aanbieders- die dé grote spelers in deze sector zijn-, zijn veel plaatsen beschikbaar. Voor het gebruik van mobiel parkeren betaalt u een kleine toeslag bovenop de parkeerkosten.

 

Aanmelden voor mobiel parkeren

 

De app is eenvoudig te downloaden als u met uw smartphone de website van de mobiel parkeren aanbieder (Parkmobile / YellowBrick) bezoekt. Tik op de knop App Store (voor iPhone), Google Play (Android) of Windows Phone Store om de app te installeren. Na deze installatie kunt u uw account aanmaken door uw gegevens, de gegevens van de auto waarmee u parkeert en de betaalgegevens (automatisch incasso via bankrekeningnummer óf creditcard) in te voeren.

 

Na akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en maandelijkse afschrijving van de gemaakte kosten kunt u de registratie afronden en ontvangt u een bevestiging per e-mail. U kunt in een later stadium altijd nog een extra kenteken toevoegen of wijzigingen doorvoeren via uw account in de app. U kunt betalen per parkeeractie maar als u vaker dan acht keer per maand parkeert is het raadzaam om te kiezen voor een abonnement.

 

Mobiel parkeren doet u met de volgende 4 stappen:

 

 • U parkeert uw auto op een parkeerplaats waarvoor u moet betalen. Op iedere parkeerautomaat staat een nummer met een afbeelding van een mobiele telefoon. Dit nummer heeft u nodig om in te checken.
 • U kunt uw parkeertijd starten door het nummer van de parkeerautomaat door te geven. Dit kunt u eenvoudig doen via sms, bellen of gratis smartphone Whatsapp. De manier waarop u dit kunt doen hangt af van uw aanbieder. Het parkeer nummer kunt u ook opzoeken op een kaart met parkeerzones in de buurt. Deze kaart wordt door uw aanbieder ter beschikking gesteld.
 • Bij terugkomst bij uw auto kunt u parkeertijd stoppen door uw parkeeractie uit te checken. Dit kunt u wederom eenvoudig doen via sms, bellen of gratis Whatsapp. Als het internet niet werkt kunt u altijd bellen of sms’en.
 • U betaalt uw parkeerkosten maandelijks of (twee)wekelijks. Ook dit hangt af van uw aanbieder. De betaling gaat overigens niet via uw mobiele telefoonrekening maar via uw bankrekening of creditcard.

 

Het voordeel van mobiel parkeren

 

Het voordeel van mobiel parkeren is dat u nooit meer teveel parkeergeld betaald. U betaalt alleen voor de tijd die u daadwerkelijk parkeert. U hoeft van te voren immers niet meer in te schatten hoe lang u wegblijft en u loopt geen risico om de parkeertijd te vergeten. Uiteindelijk bent u via een app dus goedkoper uit. Daarnaast hoeft u niet meer naar de parkeermeter te lopen en hopen dat deze meter uw betaalmiddel accepteert. Te weinig muntgeld op zak is geen probleem meer.

 

In het geval dat u bang bent dat u bij vertrek zult vergeten om de parkeeractie stop te zetten is het mogelijk om een “wekker te zetten”. U kunt via de app een herinnering instellen. Deze herinnering krijgt u per sms. Dat kan bijvoorbeeld elke twee uur en/of tegen het einde van de maximale parkeertijd. Voor deze reminder betaalt u wel een kleine toeslag.

 

Hebt u interesse in een uitgebreide stap voor stap uitleg van de beste parkeerapps?

Meld u dan aan voor de mobiel parkeren cursus bij digibeter.nl.

  Comment Section

  0 reacties op “Hoe werkt mobiel parkeren en wat is het?

  Plaats een reactie


  *


  Klik gerust eens door onze categorieën heen: