Page content

Hoe werkt de EHBO app?

De EHBO App kan levens redden

 

De EHBO-app is een initiatief van het rode kruis om hulpverleners ondersteuning te bieden bij de eerste hulp bij ongelukken. Deze gratis app kan u voorzien van nuttige informatie die u nodig kunt hebben bij medische hulpverlening. Deze app is dus geschikt voor iedereen aangezien iedereen verplicht is om te helpen in geval van nood.

 

De navigatiefunctie van de EHBO App

 

Met behulp van deze app vindt u snel een ziekenhuis of EHBO-post in de buurt. Daarnaast laat de app ook de dichtstbijzijnde AED-locaties zien. AED staat voor ‘Automatische Externe Defibrillator’. Dit draagbare toestel wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartstilstand. Bij een reanimatie met een AED apparaat is de overlevingskans maar liefst 50%. Aangezien iedere seconde in zo’n situatie telt is het handig om snel te ontdekken waar de dichtstbijzijnde AED apparaat te vinden is.

 

Instructies bij nood

 

Naast de navigatiefunctie kunt u met de EHBO app 112 bellen en uw locatie doorgeven aan de meldkamer. Verder geeft de app zeer nuttige (gesproken) instructies hoe te handelen bij hartstilstand, brandwonden, vergiftiging, bewusteloosheid en andere ongevallen. Daarnaast kunt u een tal van onderwerpen opzoeken, van alcoholvergiftiging en bijensteken tot zweepslag. Het is prima bruikbaar om instructies te krijgen over hoe u moet handelen in geval van nood. Er zijn zelfs mogelijkheden om uw EHBO-kennis te checken door middel van een EHBO-test.

 

Het installeren van de EHBO App

 

U kunt de EHBO App installeren via de website van het rode kruis. Wanneer u de app installeert, krijgt u de vraag of de app “uw locatie” gebruikt mag worden. Dit wordt gebruikt om de dichtstbijzijnde ziekenhuizen te lokaliseren. Door op accepteren te drukken geeft u toestemming. U komt dan in het scherm “Mijn EHBO” waarin u uw gegevens, belangrijke telefoonnummers en informatie kunt invullen. Deze zijn altijd aanpasbaar.

Het belang van de EHBO App

 

Met de EHBO App kunt u levens redden en kunt u op de juiste manier klaar staan voor uw medemens. U zult ook blij zijn als mensen in uw buurt voorzien zijn van deze app en juist kunnen handelen als u in nood bent. De EHBO App kan levens redden en dit geeft exáct het belang aan dat het goed is dat zoveel mogelijk mensen deze gratis app in bezit hebben.

    Comment Section

    0 reacties op “Hoe werkt de EHBO app?

    Plaats een reactie


    *


    Klik gerust eens door onze categorieën heen: