Page content

Wat is een iPad en hoe werkt het?

Wat is een ipad en hoe werkt het?

 

De iPad is een tablet-pc van computerfabrikant Apple. Met dit draagbare multimedia apparaat kunt u op een eenvoudige wijze gebruik maken van Internet, E-mail, Social Media, etc. Met de iPad is het mogelijk om via WiFi draadloos verbinding te maken met een netwerk en met internet. De iPad heeft een formaat dat iets groter is dan een mobiele telefoon. Het enkele scherm is ruim 24,5 cm en heeft een gewicht van ongeveer 700 gram. Een iPad heeft 3 geheugen varianten, 16, 32 en 64 GB. Het is goed om te beseffen dat u met een iPad niet kunt telefoneren, hiervoor hebben ze de iPhone uitgevonden die hetzelfde werkt als een iPad maar waar u ook mee kunt telefoneren.

 

Het belangrijkste verschil met bijvoorbeeld een laptop is dat de iPad niet gebruik maakt van een toetsenbord en een bijbehorende muis. Deze mini computer is bedienbaar door middel van touch screen (letterlijk vertaald een aanraakscherm), door middel van uw vinger op het scherm. Het beeldscherm zal op uw aanraking reageren. Dit maakt de iPad minder geschikt om (even snel) een stuk tekst schrijven. Daarnaast is het een veelgehoorde klacht dat het scherm wel erg spiegelt in de zon. Dit is op te lossen door een los toetsenbord op het apparaat aan te sluiten. De handzaamheid van de iPad is het grote voordeel van het apparaat, daarnaast is deze tablet zeer zuinig met stroom. De accu van het apparaat gaat dan ook lang mee voordat het weer “om stroom vraagt”.

 

Wat kunt u met de iPad doen?

 

De iPad is naast het internetten en het e-mailen ondermeer geschikt om muziek mee te luisteren, films mee te kijken, spellen mee te spelen en elektronische boeken mee te lezen.

Er zijn meer dan 300.000 apps die speciaal zijn geoptimaliseerd voor de iPad. Door middel van deze Apps voor de iPad kunt u de functionaliteit van het apparaat verder uitbreiden. Deze zijn direct via internet te verkrijgen in de App Store van Apple. Er zijn twee manieren om apps te installeren op de iPad: rechtstreeks op de iPad zelf of via iTunes op de desktop.

 

Er zijn veel Accessoires voor de iPad verkrijgbaar zoals beschermhoezen, auto laders en houders, keyboards, printers, kabels, adapters en diverse connectors waarmee eenvoudig andere opslagapparaten kunnen worden uitgelezen. Helaas is dit laatste ook zeker nodig, een iPad heeft relatief weinig geheugencapaciteit in verhouding met vergelijkbare apparaten. Een ander nadeel van de iPad is dat deze minicomputer niet geschikt is voor multitasking, het gelijktijdig uitvoeren van meerdere applicaties zoals bij de Apple iPhone wel kan.

 

De prijsstelling van de iPad

 

De iPad is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Met de voordeligste uitvoering kunt u alleen door middel van een Wi-Fi een verbinding te maken met internet. Met de duurdere uitvoering heeft u ook de mogelijkheid om verbinding te maken met internet via het mobiele breedbandnetwerk. Dit zorgt ervoor dat u, overal ter wereld, op elk moment gebruik kunt maken van een snelle internetverbinding, ook zonder dat er een Wi-Fi (de draadloze Internetverbinding) aanwezig is.

 

Een andere prijsbepalende factor van de iPad is de hoeveelheid flashgeheugen die in het apparaat aanwezig is. Dit geeft aan hoeveel bestanden en apps u op het apparaat zelf kunt opslaan. Het is zeker aan te raden om hier niet té zuinig in te zijn als u ervoor kiest om een iPad aan te schaffen.

 

Wat is iCloud?

 

iCloud is Apple’s online dienst voor het beheren van de iPad, iPhone, iPod touch en Apple TV. Dit programma kunt u gebruiken om back-ups te maken, uw kwijtgeraakte iPad te zoeken en om content uit te wisselen. De meeste diensten van iCloud zijn kosteloos. Bij het eerste gebruik van uw iPad wordt u gevraagd naar uw Apple ID om toegang te krijgen tot iCloud.

 

In gebruik nemen van de iPad

 

Om de iPad in gebruik te nemen zult u eerst (nadat u een paar seconden de aan/uit knop hebt ingedrukt om het apparaat te activeren) een aantal stappen moeten doorlopen:

 

 1. Standaardtaal instellen.
 2. Aanmelden bij iCloud.
 3. Aangeven of apps je locatiegegevens mogen gebruiken.
 4. iPad verbinden met een Wi-Fi-netwerk.
 5. Eventueel een back-up van een eerdere iPad terugzetten.

 

Met de schuifknop onderin het scherm kan de iPad worden ontgrendeld. De interne batterij van de iPad kan op twee manieren worden opgeladen: door middel van een meegeleverde usb-kabel aan de computer en via het stopcontact met de meegeleverde stroomadapter.

Rechtsboven in het scherm wordt aangegeven dat de batterij wordt opgeladen. De aanduiding van een bliksemflits geeft aan dat het laden in volle gang is, een stekker-symbool geeft aan dat de batterij vol is. Naast de batterij-icoon wordt ook het percentage batterijspanning (0-100%) weergegeven met een waarschuwing als de batterij erg leeg begint te raken.

 

Wilt u van A tot Z ontdekken hoe een ipad werkt?

 

Op digibeter.nl kunt u een cursus volgen hoe u een iPad kunt bedienen. In begrijpelijke taal en kleine stappen leggen wij u uit hoe een iPad werkt. Zo kunt u optimaal plezier hebben van uw iPad.

 

  Comment Section

  1 reactie op “Wat is een iPad en hoe werkt het?


  Door jan op 12 februari 2018

  klopt niet met een ipad kan je wel bellen

  Plaats een reactie


  *


  Klik gerust eens door onze categorieën heen: